اگر جزء افراد فنی هستید و جعبه ابزار مخصوص به خود را دارید. احتمالاً با انواع پیچ دستی به خوبی آشنایی داشته و نحوه کار با آن ها را می دانید. در این مطلب قصد داریم با انواع پیچ دستی و نحوه کار با این ابزار آلات آشنا شویم.
اگر جزء افراد فنی هستید و جعبه ابزار مخصوص به خود را دارید. احتمالاً با انواع پیچ دستی به خوبی آشنایی داشته و نحوه کار با آن ها را می دانید. پیچ دستی ها انواع گوناگونی دارند و می توان از آن ها در محیط های صنعتی و غیر صنعتی جهت نگه داشتن و جلوگیری از لغزش قطعات استفاده کرد. این تجهیزات در عین طراحی ساده ای که دارند کاربردهای بسیار گسترده ای در صنایع داشته و می توانند به شما کمک کنند تا کارتان را راحت تر و سریع تر انجام دهید. از اصلی ترین متقاضیان خرید پیچ دستی می توان به صنایع آهنگری، نجاری و صحافی اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم با انواع پیچ دستی و نحوه کار با این ابزار آلات آشنا شویم.
پیچ دستی همان طور که از نامش پیداست، یک ابزار دستی جهت محکم نگهداشتن قطعه کار است. پیچ دستی را به عنوان ابزار همه کاره می شناسند. پیچ دستی ها از نظر طراحی و نحوه عملکرد بسیار متنوع هستند و یکی از قدیمی ترین و معروف ترین نوع آن ها پیچ دستی یا گیره نجاری است. به کمک این ابزار می توان قطعات مختلف را کاملاً ثابت و محکم در کنار یکدیگر قرار داده و عملیات مونتاژ و ساخت قطعات را راحت تر و بهینه تر انجام داد.
در واقع پیچ دستی یا همان گیره نجاری با ثابت نگه داشتن قطعات و جلوگیری از لرزش آن ها باعث می شود تا کیفیت ساخت قطعات تا حد زیادی افزایش پیدا کند و دقت در کار نیز بیشتر شود. با اینکه پیچ دستی ها انواع گوناگونی دارند اما به طور کل همگی آن ها از نظر شکل ظاهری و فیزیک مشترک هستند.
این ابزار دارای دو فک و مجهز به یک میله یا محور هستند. یکی از فک های پیچ دستی قابلیت تنظیم داشته و می توان از این طریق پیچ دستی را بر روی قطعه مورد نظر تنظیم و محکم کرد. بایستی این نکته را به خاطر داشته باشید که برند تولید کننده پیچ دستی تاثیر بسزایی در کیفیت و مقاومت این محصول دارد. از ویژگی های بهترین نوع پیچ دستی می توان به موارد زیر اشاره کرد
زمانی که با انواع گیره نجاری یا همان پیچ دستی های معمول خودمان آشنا باشید، بهتر می توانید در زمان خرید، محصولات متناسب با کار خود را انتخاب و خریداری کنید. ما قصد داریم در این بخش به معرفی انواع گیره نجاری و ویژگی های هر کدام بپردازیم و شما را با مشخصات هر یک از این محصولات آشنا کنیم.
پیچ دستی یا گیره انبری همانطور که از نام و شکل ظاهری اش پیداست، شباهت زیادی به انبر دارد. پیچ دستی های انبری را می توانید در سایز بندی ها و اندازه های متنوعی تهیه کنید. معمولاً برندهای معتبر در ساخت پیچ دستی یا گیره انبری از دسته های ضد لغزش استفاده می کنند تا کاربران بتوانند استفاده راحت تری از این ابزار داشته باشند.
شما می بایست بسته به نوع فعالیت خود مناسب ترین نوع گیره انبری با سایز استاندارد را انتخاب کنید. همچنین در زمان انتخاب پیچ دستی حتما به حداکثر میزان باز شدن فک آن دقت داشته باشید. معمولا این نوع گیره انبری از نظر ابعاد نسبت به دیگر مدل های عرضه شده به بازار کوچک تر است. به همین جهت برای نگه داشتن دو قطعه قدرت کمتری دارد. اما اگر در شرایط مطلوب و مناسب از این وسیله استفاده کنید می توانید کارایی بالایی از آن مشاهده کنید.
این گیره ها از ساختار یکپارچه ای برخوردار هستند و قدرت آن ها در نگهداری دو قطعه بسیار بالاست. در واقع انبر قفلی سی کلمپ قابلیت این را دارد که دو قطعه را کاملا محکم در کنار هم نگه دارد. بدنه این نوع انبر یا پیچ دستی به گونه ای است که افراد می توانند به راحتی آن را در دست گرفته و با تسلط بالا عملیات مورد نظر را انجام دهند.
از آن جایی که این انبر دارای یک فک به شکل حرف C است، به این نام شهرت گرفته است. فلزی بودن بدنه انبر قفلی باعث شده تا این محصول از مقاومت، استحکام و قدرت بسیار بالایی در کار برخوردار باشد و این از نکات مثبت و مهم این محصول است که آن را نسبت به دیگر انواع پیچ دستی و انبر نجاری متمایز کرده است.
پیچ دستی های فشاری فانتزی نوعی دیگر از پرکاربردترین پیچ دستی های نجاری هستند که از تنوع بسیار بالایی برخوردارند. از مهم ترین فاکتورهایی که در زمان انتخاب گیره فشاری فانتزی می بایست به آن توجه داشته باشید طول آن است. در واقع این محصولات از نظر طول به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. همین موضوع در قیمت پیچ دستی فشاری فانتزی تاثیر بسزایی دارد.
احتمالاً در زمان مشاهده لیست محصولات با نوعی از پیچ دستی مواجه خواهید شد که با عنوان تنگ دستی نجاری نیز معرفی می شود. شاید برای شما هم جای سوال باشد که منظور از تنگ دستی نجاری چیست و این محصولات چه ویژگی ها و مشخصاتی دارند؟ تنگ دستی یا تنگ لوله ای یکی از پرکاربردترین گیره های نجاری است که از آن در ساخت انواع درب و پنجره چوبی، صندلی های چوبی، مبلمان و... استفاده می شود. این ابزار ساختار چندان پیچیده ای ندارند. از اجزای اصلی تشکیل دهنده این نوع پیچ دستی می توان به یک فک متحرک، یک فک پیچی، یک پایه و یک لوله بسیار قوی و مقاوم اشاره کرد.
بسته به نوع و طراحی بدنه پیچ دستی نحوه کار با آن می تواند کمی متفاوت باشد. البته که تمامی انواع پیچ دستی ها و گیره های نجاری با یک هدف مشترک مورد استفاده قرار می گیرند و آن هم اتصال محکم قطعات برای جلوگیری از لغزش و لرزش آن ها در حین کار است. اما این محصولات در برخی از جزئیات کار متفاوت از یکدیگرند.
همچنین بسته به این که شما میخواهید از پیچ دستی برای نگه داشتن چه قطعاتی با چه جنسی استفاده کنید روش کار با آن میتواند کمی فرق کند. اگر بخواهیم به بیان ساده نحوه کار با پیچ دستی را توضیح دهیم می توانیم اینگونه بگوییم؛ قطعه چوبی را در نظر بگیرید که قرار است به کمک پیچ دستی آن را محکم نگه دارید. پیچ دستی را برداشته، دهانه آن را به اندازه طول قطعه مورد نظر باز کرده و روی قطعه فیکس میکنید تا قطعه کاملا ثابت سر جای خود باقی بماند. در این مورد میزان باز شدن فک پیچ دستی اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع اگر دهانه پیچ دستی به اندازه لازم باز نشود نمی توان از آن برای محکم نگه داشتن قطعه مورد نظر استفاده کرد.
جمع بندی
پیچ دستی ها به دلیل کاربردهای گسترده ای که در صنعت نجاری دارند به گیره نجاری نیز معروف هستند. از این محصولات می توان برای محکم نگه داشتن قطعات چوبی، فلزی و... استفاده کرد. پیچ دستی ها با توجه به سایز، طول، اندازه باز شدن فک، کیفیت ساخت بدنه و دسته به انواع گوناگونی تقسیم می شوند و هرکدام عملکرد متفاوتی از خود به نمایش می گذارند. در فروشگاه ابزار ماتریس محصولات بر اساس برند تولید کننده و کیفیت ساخت قیمت گذاری می شوند و شما برای خرید هر کدام از آن ها می بایست هزینه متفاوتی پرداخت کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی ماتریس می باشد.