در صنعت جوشکاری از ابزارآلات و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. با توجه به حرارت بالایی که در عملیات جوشکاری ایجاد می شود، نیاز به ابزاری است که از ترکیبات مقاوم در برابر حرارت ساخته شده و استحکام قابل توجهی نیز در این شرایط داشته باشند. فیلر جوشکاری یا فیلر جوش یکی از همین ابزارآلات بسیار مهم است که به روش آرگون (Ar) ساخته و پرداخته می شود. در این مطلب با کاربردهای فیلر جوشکاری و انواع آن آشنا خواهیم شد.
فیلر جوشکاری (Filler) به معنای پر کننده که در بازار خرید و فروش آن را با عنوان تیگراد یا شاخه نیز می شناسند، یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین وسایل جوشکاری است که در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود. بسته به مشخصات فیلر جوشکاری برای آن کاربردهای متفاوتی در نظر گرفته می شود. این فیلر را به روش آرگون تحت جوشکاری قرار داده و بسته به کاربرد مورد انتظار آن را تا حد مشخصی گرم می کنند.
بعد از این فرایند فیلر جوشکاری ذوب می شود و می تواند با حرکت رو به جلو فاصله میان دو سطح مختلف را به خوبی پر کند. در نهایت بعد از پایان عملیات جوشکاری و پر کردن فاصله، بخش مورد نظر سرد شده و با اتصال پیوسته به قسمتی از سطح تبدیل می شود. پس می توان روش کار فیلر را در پر کردن شکاف ها، ترک ها و فواصل موجود میان سطوح مختلف به خوبی درک کرد. به همین علت است که برای اتصال بخش های مختلف با این روش جوشکاری، به آن فیلر filler یا پر کننده می گویند.
زمانی که قصد خرید فیلر جوشکاری دارید، به احتمال زیاد با انواع و اقسام مختلفی از این محصول روبرو خواهید شد. فیلر جوشکاری معمولا از نظر جنس و شکل ظاهری به گروه های مختلفی تقسیم می شود و هر کدام از انواع آن نیز خواص مخصوص به خود را برای فرایند جوشکاری و اتصال سطوح مختلف دارند. در بخش های بعدی با انواع فیلر جوشکاری آشنا خواهیم شد.
سیم جوش، تیگراد، شاخه جوشکاری و... همه از اسامی یک محصول خاص با کاربرد خاص هستند که در صنعت جوشکاری با عبارت لاتین filler شناخته می شود. همانطور که از نام فیلر جوشکاری پیداست، مهم ترین و اصلی ترین هدف از تولید این قطعه، تسهیل و سرعت بخشی به برخی از فرایندهای جوشکاری است. از مهم ترین کاربردهای فیلر جوشکاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هر کدام از انواع فیلر جوشکاری بسته به مشخصاتی که دارند، دارای یک سری خواص هستند. این خواص فیلر هستند که باعث می شوند فرایند جوشکاری و اتصال، با کیفیت و استاندارد بالاتری انجام شود. یکی از مهم ترین مشخصات کیفی مربوط به فیلر جوشکاری، خاصیت ذوب شوندگی بالا و خاصیت جاذبه سطحی آن است.
فیلر جوشکاری با دارا بودن این دو خاصیت به صورت همزمان می تواند رو به جلو حرکت کرده و درزهای باز سطوح مختلف را به خوبی پر کند. اشاره به این نکته نیز لازم است که بدانید از فیلر جوشکاری، بیشتر در عملیاتی استفاده می شود که حد فاصل میان دو سطح بسیار زیاد است.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، فیلر جوشکاری بسته به مشخصات ساخت و جنس در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود. سطوحی ک قصد جوشکاری آن ها را داریم بسیار متنوع هستند و بسته به همین سطوح می بایست بهترین نوع فیلر جوشکاری را برای عملیات اتصال انتخاب کرد. فیلر جوشکاری می تواند از متریال آلیاژی یا غیر آلیاژی ساخته شود. با توجه به مواد و ترکیبات تشکیل دهنده فیلر، می توان آن را به گروه های زیر تقسیم کرد:
علاوه بر این دسته بندی، فیلر جوشکاری را می توان از نظر مشخصات ظاهری به گروه های دیگری تقسیم کرد. میزان استحکام کششی فیلر، میزان مقاومت فیلر در برابر زنگ زدگی و خوردگی، سرعت جاری شدن فیلر، سایز و اندازه کاپ، وزن فیلر، سایز تنگستن، قطر و ضخامت فیلر جوشکاری و... از عواملی هستند که در تنوع این محصول بسیار موثرند. به همین دلیل لازم است حتما پیش از سفارش فیلر جوشکاری، کاربرد مورد انتظار را از این محصولات به طور دقیق مشخص کرده تا بتوانید فیلر متناسب با شرایط خود را تهیه کنید.
فیلر جوشکاری با توجه به مشخصات ساخت، دارای خواص زیادی است. هر کدام از انواع آن می توانند نقاط قوت بسیار زیادی برای عملیات جوشکاری داشته باشند. این نقاط قوت و خواص را می توانید در هنگام خرید محصول از طریق اطلاعات و توضیحات ارائه شده برای آن دریافت کنید. اما از مهم ترین مزایای استفاده از فیلر جوشکاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید فیلر جوشکاری و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی ماتریس می باشد.