ماتریس دنیای بی نهایت ابزار
مرتب سازی :

ضخامت سنج

مشاهده قیمت و خرید آنلاین انواع ضخامت سنج عقربه ای و دیجیتال

ارسال رایگان

ابزارهای اندازه گیری تنوع بسیار گسترده ای دارند، ضخامت سنج یکی از ابزار پر استفاده برای اندازه گیری ضخامت است؛ از این ابزار برای اندازه گیری ضخامت کاغذ، سیم، فیلم، ورق های فلزی و قطعات کوچک استفاده می شود. و به دو شکل اینچی یا میلی متری مقدار اندازه گیری را نمایش می دهد. در ادامه بیشتر در مورد این ابزار توضیح می دهیم و به برسی انواع آن و کاربرد ها و مزایای آن ها می پردازیم.

درباره ضخامت سنج

همان طور که از اسم آن مشخص است ضخامت سنج ابزاری است که برای اندازه گیری ضخامت استفاده می شود، مانند اندازه گیری ضخامت یک ورق فلزی، یک فیلم پلاستیکی یا کاغذ. از این گیج ها در صنایع مختلفی مانند تولید، ساخت و ساز، خودروسازی و مهندسی استفاده می شود. دقت ضخامت سنج از ویژگی های مهم برای خرید آن می باشد، ضخامت سنج ها معمولا در دقت های دهم (0.1)، صدم (0.01) و هزارم (0.001) تولید می شوند. و عموما تا ضخامت 10 میلی متر را اندازه گیری می کنند.

نحوه کار ضخامت سنج

یک ضخامت سنج بر اساس جابجایی یک پراب یا سنسور در تماس با سطح جنس، اندازه گیری را انجام می دهد. از نظر نحوه کار ضخامت سنج ها به دو مدل کلی تقسیم می شوند:

ضخامت سنج های تماسی که از پرابی استفاده می کنند که در تماس با سطح ماده قرار می گیرد. این پراب معمولاً یک پین یا سوزن است و برای اطمینان از اعمال نیروی ثابت به مواد، خاصیت فنری دارد. این پراب به یک نمایشگر عقربه ای یا صفحه دیجیتال متصل است که اندازه گیری ضخامت را نشان می دهد؛ به طوری که جنس مورد نظر بین دو فک ضخامت سنج قرار گرفته و ضخامتش محاسبه می شود.

ضخامت سنج های بدون تماس از سنسوری استفاده می کنند که فاصله بین سنسور و سطح مواد را اندازه گیری می کند. سنسور معمولا یک سنسور اولتراسونیک یا لیزری است. این حسگر روی سطح مواد قرار می گیرد و پرتویی از امواج اولتراسونیک یا نور لیزر را ساطع می کند که از مواد منعکس می شود که با این بازتاب، ضخامت ماده محاسبه می شود.

انواع ضخامت سنج

انواع مختلفی از ضخامت سنج ها با کاربردها و ویژگی های منحصر به فرد وجود دارد که می توان آنها را بر اساس کاربرد و نوع اندازه گیری طبقه بندی کرد. برخی از انواع رایج ضخامت سنج ها عبارتند از:

ضخامت سنج ساعتی (عقربه ای )

ضخامت سنج ساعتی از دو فک بالا و پایین، یک پیچ تنظیم و یک نشانگر ساعتی که قابل چرخش می باشد، تشکیل شده است.در این ابزار فک بالا بصورت متحرک است و فک پایین ثابت می باشد، پیچ تنظیم آن هر چقدر محکم تر بسته شده باشد فک متحرک، سخت تر حرکت می کند و چرخش نشانگر ساعتی برای این است که قبل از اندازه گیری بتوانیم ساعت را صفر کنیم. اندازه گیری در این نوع ضخامت سنج به گونه ای است که فک ها با سطح ماده در تماس هستند و تغییر عقربه ی نشان گر میزان ضخامت ماده را نشان می دهد.

ضخامت سنج دیجیتال

ساختار این ضخامت سنج مانند نوع ساعتی است با این تفاوت که، یک ضخامت سنج دیجیتال دارای صفحه دیجیتالی برای نمایش اندازه گیری است. این نوع ضخامت سنج خوانایی راحت تر و استفاده آسان تری دارند اما نسبت به مدل ساعتی از قیمت بیشتری برخورد هستند.

ضخامت سنج اولتراسونیک

ضخامت سنج اولتراسونیک از امواج اولتراسونیک برای اندازه گیری ضخامت یک ماده استفاده می کند. به این صورت که با ارسال پالس الکتریکی به کریستال داخل پراب مرتعش شده و باعث ایجاد موج التراسونیک می شود، این موج بعد از رسیدن به انتهای قطعه بازتاب شده و در نهایت ضخامت محاسبه می شود. از مهم ترین مزایای آن می توان به عدم ضرورت دسترسی دو طرفه به قطعه نمونه را نام برد. این ابزار برای اندازه گیری ضخامت فلزات، پلاستیک و سایر مواد استفاده می شود.

ضخامت سنج مغناطیسی

ضخامت سنج مغناطیسی از یک میدان مغناطیسی برای اندازه گیری ضخامت یک ماده استفاده می کند. برای اندازه گیری ضخامت مواد فرومغناطیسی مانند فولاد استفاده می شود.

ضخامت سنج جریان گردابی

ضخامت سنج جریان گردابی از القای الکترومغناطیسی برای اندازه گیری ضخامت یک ماده استفاده می کند. برای اندازه گیری ضخامت مواد غیر فرومغناطیسی مانند آلومینیوم و مس استفاده می شود.

مزایای ضخامت سنج

برخی از مهم ترین مزایای ضخامت سنج ها عبارت است از :

اندازه گیری های دقیق:

یکی از مهمترین مزایای استفاده از ضخامت سنج دقت آن است. این ابزار اندازه گیری های دقیقی از ضخامت ماده اندازه گیری می کند. که برای کنترل کیفیت در صنایعی مانند تولید مهم است؛ همچون مواقعی که محصولات باید میزان ضخامت خاصی را داشته باشند تا از عملکرد و ایمنی آنها اطمینان حاصل شود.

کارآمد و صرفه جویی در زمان :

استفاده از ضخامت سنج با نشانگرهای عقربه ای یا دیجیتال آسان است و به حداقل آموزش نیاز دارد. همچنین امکان اندازه گیری سریع ضخامت مواد را فراهم می کند. از این جهت آنها را به ابزاری کارآمد تبدیل می کند و باعث صرفه جویی در زمان برای صنایعی مانند ساخت و ساز و مهندسی می شود.

تطبیق پذیری :

ضخامت سنج ها ابزارهای همه کاره ای هستند که می توان از آنها برای اندازه گیری ضخامت مواد مختلف استفاده کرد. شما می توانید ضخامت کاغذ، پلاستیک، فلز و لاستیک و موارد دیگر را اندازه گیری کنید. این تطبیق پذیری، آنها را به ابزاری ضروری در بسیاری از صنایع از جمله تولید، مهندسی و ساخت و ساز تبدیل می کند.

صرفه جویی در هزینه :

ضخامت سنج ها ابزارهای مقرون به صرفه ای هستند که اندازه گیری دقیق ضخامت مواد را ارائه می دهند. همچنین آن ها بادوام هستند و به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند که باعث کاهش هزینه ها می شود.

جمع بندی :

به طور خلاصه، ضخامت سنج ها ابزاری ضروری برای اندازه گیری ضخامت مواد مختلف در صنایع مختلف هستند. از مزایای استفاده از ضخامت سنج می توان به دقت، کارایی، تطبیق پذیری، سهولت استفاده و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. استفاده از ضخامت سنج ها می تواند کنترل کیفیت محصولات را بهبود دهد، روند تولید را سرعت بخشد و هزینه ها را کاهش دهد.

فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید ضخامت سنج و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.

مشاهده بیشتر

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید

whatsapp