جایزه 50 میلیون تومانی
مرتب سازی :

پتک آهنی

مشاهده قیمت و خرید آنلاین پتک تخریب و سنگ شکن، پتک فلزی و چوبی

ارسال رایگان

مشاهده بیشتر

در صنایع و مشاغل مختلف از تجهیزات و ابزار آلات متعددی استفاده می شود. پتک یکی از ابزارهای کاربردی است که در شکل ها و وزن های مختلفی به بازار عرضه می شود. صنایعی همچون نجاری و آهنگری دو نمونه از متقاضیان اصلی ابزاری مانند پتک و چکش هستند که معمولا از این وسایل برای شکستن مواد و جسم های مختلف استفاده می کنند.

بسته به مشخصات ظاهری و جنس پتک می توان برای آن کاربردهای متنوعی نام برد. در این مطلب قصد داریم بیشتر در خصوص پتک و انواع آن صحبت کنیم.

درباره پتک

احتمالا کلمه پتک برای شما هم آشناست. حتی اگر تاکنون از این وسیله استفاده نکرده باشید، تا حدودی نسبت به کاربردهای آن شناخت دارید. پتک را می توان یک نوع چکش به شمار آورد که البته از نظر ظاهری تفاوت هایی با چکش های معمولی دارد. از مهم ترین تفاوت های موجود میان پتک و چکش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پتک نسبت به چکش معمولی، سر بزرگ تر و صاف تری دارد.
  • دسته پتک در مقایسه با دسته چکش بلندتر است.
  • سر پتک از نظر وزنی نسبت به سر چکش سنگین تر است.
  • با توجه به ابعاد و اندازه و وزن پتک، می توان گفت، نیروی وارد شده از سوی پتک به سطح، بیشتر از نیروی چکش است و قدرت تخریب بیشتری دارد.
  • اکثر پتک های موجود در بازار دارای سر پهن و صاف هستند. اما در مواردی نمونه های نوک تیزی از آن ها نیز وجود دارند که به طور خاص برای شکستن سنگ مورد استفاده قرار می گیرند.

جنس به کار رفته برای ساخت دسته پتک معمولا از فایبرگلاس یا چوب است. از نظر میزان ماندگاری و طول عمر، دسته های فایبرگلاس شرایط بهتری نسبت به دسته های چوبی دارند. اما کار کردن با پتک دسته چوبی معمولا راحت تر بوده و فشار کمتری به عضلات دست وارد می کند.

معمولا سری هایی که برای ساخت پتک استفاده می شوند وزن مشخصی دارند. این وزن می تواند بسته به نوع کاربرد پتک، بین 1 تا 10 کیلوگرم باشد. طراحی سر پتک به گونه ای است که به میزان افزایش وزن آن، طول دسته پتک نیز بلندتر می شود. با بلندتر شدن دسته پتک، کار کردن با آن آسان تر شده و منجر به خستگی عضلات دست نمی شود.

کاربردهای پتک

تقریبا همه ما به خوبی می دانیم که بزرگ ترین و مهم ترین هدف از ساخت پتک و چکش، تخریب و خراب کردن است. اگر بخواهیم کاربردهای پتک را در یک لیست کامل ارائه کنیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفاده در معدن جهت شکستن سنگ
  • استفاده در صنایع ساختمانی جهت تخریب دیوار
  • جهت کوبیدن هر چیزی که درون خاک قرار داشته باشد.
  • جهت کوبیدن وسایلی که داخل بتن قرار دارند و یا تخریب بتن
  • جهت جدا کردن دو قطعه مختلف از یکدیگر می توان از پتک استفاده کرد. پتک اینجا با وارد کردن ضربه می تواند کمک کند تا دو قطعه متصل به هم از یکدیگر جدا شوند.
  • کاربرد در صنایع آهنگری و به جهت شکل دهی به فلزات
  • تخریب سطوح مختلف با مقاومت های مختلف
  • عملیات کوبیدن روی فلزات و شکستن آن ها، کوبیدن روی پلاستیک، کوبیدن روی چوب و یا هر ماده شکننده دیگر به وسیله پتک یا چکش انجام می شود.
  • برای وارد کردن میخ با هر وسیله نوک تیز دیگر درون بتن، از پتک استفاده می شود.

علاوه بر پتک های دسته بلند که مقاومت و قدرت بیشتری در عملیات کوبیدن و شکستن دارند، برای پتک های دسته کوتاه نیز کاربردهای خاصی در نظر گرفته شده است. معمولا از این ابزار آلات برای عملیات سبک تر استفاده می شود. تخریب کردن سطوح کوچک یا کوبیدن بر روی قلم بنایی، به وسیله این پتک ها انجام می شود. با توجه به ابعاد و اندازه کوچک تر این پتک ها و وزن کمی که دارند، می توان با یک دست به راحتی با آن ها کار کرد.

انواع مدل پتک

برای پتک می توان دسته بندی های مختلفی در نظر گرفت. وزن، ابعاد، شکل ظاهری سر پتک، اندازه دسته، جنس دسته، کاربردهای پتک و... از عواملی هستند که باعث ایجاد تنوع در این محصول می شوند. چند نمونه از انواع پتک عرضه شده به بازار به شرح زیر هستند:

  • پتک چوبی
  • پتک لاستیکی
  • پتک پلاستیکی
  • پتک فلزی

هر کدام از انواع این پتک ها، ویژگی ها و مشخصات خاص خود را دارند. با توجه به مشخصات ظاهری محصول می توان برای آن کاربردهای گوناگونی در نظر گرفت. علاوه بر این دسته بندی، پتک از نظر وزن سر و اندازه دسته نیز به گروه های مختلفی تقسیم می شود. به عنوان مثال ما در بازار انواع پتک 3 کیلویی، 4 کیلویی، 5 کیلویی، 8 کیلویی و... داریم که هر کدام موارد مصرف مخصوص به خود را دارند.

پتک چوبی و کاربردهای آن

از رایج ترین و متداول ترین پتک های موجود در بازار، پتک چوبی است. همانطور که از نام این وسیله پیداست، جنس وزنه پتک از چوب است. معمولا برای ساخت این پتک از چوبی استفاده می کنند که میزان مقاومت بالایی داشته باشد. این چوب می توان از جنس چوب افرا یا بلوط باشد. برای ساختن فلزات و همچنین کوبیدن میخ می توان از پتک چوبی استفاده کرد.

پتک لاستیکی و کاربردهای آن

برای ساخت این پتک از لاستیک استفاده می شود. از موارد مصرف پتک لاستیکی می توان به مواقعی اشاره کرد که احتیاجی به ضربه و فشار زیاد نیست. برای کار با مواد حساس و شکننده و یا ساخت فلزات می توان از پتک لاستیکی استفاده کرد. اگر دقت کرده باشید در سازهای کوبه ای نیز از این نوع پتک استفاده می شود.

پتک پلاستیکی و کاربردهای آن

این پتک ها در مقایسه با دیگر انواع پتک از مقاومت و محبوبیت کمتری برخوردار هستند. در ساخت این پتک ها معمولا از پلی کربنات استفاده می شود که یک نوع پلاستیک سخت است. نمونه ای از پتک های پلاستیکی نیز وجود دارند که در ساخت آن ها از پلاستیک سبک استفاده شده است. برای کار کردن با این پتک ها می توان مدیریت بهتری روی آن ها داشت.

پتک فلزی

این پتک ها نسبت به پتک چوبی کاربرد بیشتری دارند. در ساخت پتک فلزی معمولا از فولاد یا برنج استفاده می شود. این پتک ها از نظر وزنی، سنگین تر از پتک های چوبی هستند و همین سنگین وزن بودن، استحکام و مقاومت بیشتری در آن ها ایجاد کرده است. یکی از معایبی که برای پتک فلزی می توان نام برد، مدیریت سخت آن ها در حین کار است، چرا که از وزن بیشتری برخوردارند و برای عملیات تخریب و کوبیدن به نیروی بیشتری نیاز دارند.

فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید پتک و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.

مشاهده بیشتر
فیلتر ها
فقط نمایش کالاهای موجود
از تا
دسته بندی ها

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید

whatsapp