در حالت کلی آهنر با به وسیله ای اطلاق می شود که نه تنها قادر است آهن و در کل آهن آلات را به سمت خود جذب کند، بلکه خودش می تواند ایجاد میدان مغناطیسی نماید. در ادامه بیشتر به معرفی آهنربا (مگنت)، کاربرد ها و انواع آن می پردازیم.
آهنربا به اجسامی گفته می شود که می تواند ایجاد میدان مغناطیسی کند و عناصری مثل آهن، کبالت و نیکل را به سمت خود جذب کند. خطوط میدان مغناطیسی از سمت قطب جنوب وارد آهنربا شده و از سمت قطب شمال خارج می شوند. بسته به اینکه آهنربا از نوع دائمی، نرم و یا الکتریکی باشد، تولید میدان مغناطیسی در آنها متفاوت است. نوع دائمی یا سخت آهنربا، پیوسته در حال تولید میدان مغناطیسی است.
نوع نرم یا موقت فقط زمانی تولید میدان مغناطیسی می کند که یا خودش در معرض یک میدان مغناطیسی دیگر باشد و تا مدت کوتاهی پس از خروج از میدان مغناطیسی قادر است به تولید میدان مغناطیسی ادامه دهد. نوع الکتریکی آهنربا نیز فقط زمانی قادر است تولید میدان مغناطیسی کند که از طریق سیم پیچ به برق متصل باشد.
تقسیم بندی های مختلفی برای آهنربا وجود دارد که یکی از آنها تقسیم بندی آن از لحاظ قدرت است. در آهنرباهای تولید شده تا به امروز، از عناصر و یا آلیاژهای فلزی استفاده می شد که حاصل آن آهنرباهایی با قدرت های مغناطیسی مختلف بود که برخی از آنها عبارتند از:
که با نام آهنربای فریک نیز شناخته می شود، شامل اکسید آهن در کامپوزیت سرامیکی می باشند و مقاومت و استحکام بالایی ندارند. از این نوع آهنربا می توان به همان هایی اشاره کرد که در آزمایش های کتاب علوم دوره دبستان و یا برای چسباندن گل و ... روی یخچال استفاده می شد.
که در ساخت آنها از کبالت، نیکل و آلومینیوم استفاده می شود و قوی تر از آهنرباهای سرامیکی هستند.
در ساخت آنها از ترکیب کبالت با ساماریوم استفاده می شود. ساماریوم نوعی عنصر کمیاب خاکی است. این نوع آهنرباها قوی تر از آهنرباهای آلنیکو عمل می کنند.
از ترکیب آهن، بور و نیتیمیم استفاده می شود. نیتیمیم هم نوعی عنصر خاکی کمیاب است.
از ترکیب ساماریوم و کبالت ساخته می شوند.
که به آنها پلیمرهای مغناطیسی نیز گفته می شود و در سال های اخیر کشف شده است. که تعدادی از آنها از انعطاف پذیری و قالب پذیری خوبی برخوردارند، اما تنها قادرند در دماهای پایین عملکرد داشته باشند. تعدادی از آنها نیز تنها قادرند مواد سبکی مثل براده های آهن را بلند کنند.
انواع آهنربا در حالت کلی در هفت دسته قرار می گیرند:
نوع دائمی آهنرباها شامل بور آهن نئودیمیم، کبالت ساماریوم، آلنیکو و سرامیکی یا همان فریتی هستند.
نوع دیگر آن آهنرباهای موقتی هستند که خاصیت مغناطیسی آنها فقط در حضور میدان مغناطیسی فعال می شود.
نوع دیگر آن الکتریکی یا الکترومگنت هستند که فقط زمان هایی که جریان برق از سیم پیج یا هسته فلزی آنها رد می شود، تولید میدان مغناطیسی می کنند.
ابررساناها نیر نوع دیگری هستند که از سیم پیچ آلیاژهای بدون هسته فلزی و خاص در ساخت آنها استفاده می شود.
هر کدام از انواع آهنرباهای که نام بردیم، با توجه به قدرت و ویژگی های منحصر به فرد خود، کاربردهای مختلفی دارند و روز به روز با گسترش صنایع، استفاده از این آهنرباها نیز رو به گسترش است.
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید آهنربا و مگنت و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی ماتریس می باشد.