برای فرم دهی، برش، تراش و اعمالی از این دست بر روی فلزات می توان از ابزار تراشکاری و یا فرزکاری استفاده کرد. شاخه فرزکاری خود به دسته های متنوعی نظیر کف تراشی، گونیاکاری، پیشانی تراشی، بغل تراشی و پله تراشی و غیره تقسیم می شود.
کارایی بالای ماشین فرز عملیات مختلف را روی آن انجام پذیر می سازد. با مطالعه دقیق نقشه کار می توان روش فرزکاری و نوع ابزار مناسب را تعیین کرد. عملیات مختلفی را می توان جهت ایجاد قطعات بر روی ماشین فرز انجام داد. سطوح تخت، شیب دار، سطوح منحنی و انواع شیارها با استفاده از ماشین فرز تولید می شوند.
به طور معمول قبل از شکل دهی به یک قطعه کار، سطوح آن را صاف و عاری از ناصافی می کنند. براده برداری از سطوح رویی قطعه کار را کف تراشی می گویند. این فرایند می تواند با ماشین فرز عمودی، افقی و انیور سال (معمولی و نیمه سنگین) صورت گیرد.
با استفاده از ماشین فرز افقی می توان سطوح قطعه را کف تراشی کرد. برای این کار پیش نیازهایی را می بایست فراهم کرد نظیر تنظیمات دستگاه و قطعه کار.
عملیات کف تراشی علاوه بر ماشین فرز افقی با استفاده از ماشین فرز عمودی امکان پذیر است. ابزارهای کف تراشی در ماشین فرز عمودی شامل ابزار کف تراش تیغچه دار و تیغه فرزهای انگشتی می باشد.
نکات قابل توجه در کف تراشی با ماشین های فرز عمودی :
در فرایند کف تراشی با استفاده از تیغه فرزهای پیشانی تراش در ماشین های فرز عمودی باید دقت کنیم که بیشترین حجم براده با لبه های محیطی تیغه فرز برداشته می شود و لبه های کف تیغه فرز عمومأ براده های کمی را برداشته و جهت تمیزکاری سطح و دور کردن براده ها به کار می روند.
پس از اطمینان از انجام صحیح بستن گیره و تنظیم دستگاه فرز و کنترل نکات ایمنی با روشن کردن ماشین می توان به روش زیر ابزار را با سطح قطعه کار مماس کرد :
استفاده از کاغذی نازک (مثلأ کاربن) بین سطح مورد نظر و تیغه فرز و نزدیک کردن آهسته تیغه فرز به سطح کار، که به محض تماس تیغه فرز با کاغذ می توان گفت که تیغه فرز با کار مماس شده است و یا حداقل فاصله که به اندازه ضخامت کاغذ می باشد وجود دارد.
در عملیات فرزکاری جهت حرکت ابزار بر روی قطعه کار، باعث ایجاد روش های براده برداری می شود. این روش ها عبارتند از :
در این روش جهت حرکت پیش روی میز دستگاه (قطعه کار) و دوران تیغه فرز هم جهت با هم می باشد. در روش همراه براده ها با ضخامت زیاد از سطح قطعه کار شروع به جدا شدن کرده و در انتها با حداقل ضخامت از کار جدا می شوند. نیروی برشی در این حالت سعی در چسباندن قطعه به میز ماشین را دارد.
در این روش جهت پیشروی قطعه کار مخالف جهت دوران تیغه فرز بوده و نیروی برشی سعی در جدا کردن قطعه کار از میز را دارد. بنابراین سطح قطعه کار کمی موج دار خواهد شد. این روش باعث می شود لقی بین پیچ و مهره میز دستگاه گرفته شود. در ماشین های فرز معمولی باید از روش براده برداری معکوس استفاده کرد.
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید کف تراش و بزرگترین مرکز خرید ابزار های صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی ماتریس می باشد.