یکی از مهم ترین ابزارها برای برسی اندازه دقیق عمق سطح، عمق سنج است که در ادامه تعریف عمق سنج و انواع آن را در ابزار ماتریس برسی می کنیم. همچنین اگر قصد خرید عمق سنج دارید در این مقاله با ما همراه باشید.
عمق سنج یک ابزار اندازه گیری برای اندازه گیری دقیق عمق یک سوراخ یا شکاف و یا حفره است. ظاهر عمق سنج بسته به طراحی و کاربرد مورد نظر آن می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی به شکل خط کشی مدرجی است که روی یک پایه فولادی سوار شده است که به کمک تغییر پایه اندازه عمق نشان داده می شود. عمق سنج ها از فولاد مقاوم و ضد زنگ ساخته می شود که از این جهت می توان در موقعیت های محیطی مختلف از آن ها استفاده کرد.
عمق سنج ها ابزاری ضروری هستند که در کاربردهای مختلف در صنایع مختلف، از خودروسازی و هوافضا گرفته تا صنایع دریایی، غواصی و ساخت و ساز استفاده می شود.
همچنین کولیس عمق سنج ها در کاربردهای مختلفی از جمله نجاری، پزشکی، ماشین کاری استفاده می شوند. در نجاری از عمق سنج ها برای اندازه گیری عمق سوراخ ها و برش های چوب استفاده می شود. همچنین برای تنظیم ارتفاع تیغ اره و دریل استفاده می شود.
از عمق سنج ها در کاربرد های پزشکی هم می توان بهره برد، این عمق سنج ها که عمق سنج جراحی نامیده می شوند می توانند در شرایطی اندازه گیری عمق سوراخ ایجاد شده در استخوان، جهت آماده سازی یا ایمن سازی ایمپلنت ها و دیگر موارد جراحی را انجام دهند.
در ماشین کاری، از عمق سنج ها برای اندازه گیری عمق سوراخ های حفر شده در فلز در فرایند ماشین کاری استفاده می شود. از کاربرد های دیگر این ابزار در اندازه گیری آج باقیماند روی لاستیک های وسایل نقلیه است و معمولا در تعمیرگاه ها و گاراژهای ماشین از آن استفاده می شود.
عمق سنج ها علاوه بر استفاده در کاربردهای صنعتی، در انواع کاربردهای علمی و تحقیقاتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در زمین شناسی، عمق سنج ها برای اندازه گیری عمق شکاف حفر شده در زمین استفاده می شود.
انواع مختلفی از عمق سنج ها وجود دارد، اما رایج ترین آنها دیجیتال، ساعتی و معمولی است. هر نوع مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارد و نوع گیج مورد استفاده به کاربرد خاصی بستگی دارد.
عمق سنج های دیجیتال از محبوب ترین انواعی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از آنها آسان است، دقیق هستند و می توانند عمق تا 30 سانتی متر را اندازه گیری کنند. عمق سنج های دیجیتال با باتری کار می کنند و از یک پنل دیجیتال برای نشان دادن عمق اندازه گیری شده استفاده می کنند. استفاده از این عمق سنج ها آسان تر و خوانایی راحت تری نسبت به بقیه عمق سنج ها دارند.
عمق سنج با نشانگر ساعتی ( عقربه ای ) یکی دیگر از گزینه های محبوب است، این عمق سنج ها عموما در کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. عمق سنج های ساعتی به کمک نشان گر و صفحه ساعتی ( عقربه ای ) اندازه را نشان می دهد. این عمق سنج ها توانایی اندازه گیری تا 30 سانتی متر را دارند. همچنین استفاده از آن ها آسان و صفحه آن ها واضح و خوانا است. این نوع عمق سنج ها نسبت به نوع های دیگر دقیق تر هستند و می توان در صنایعی که نیاز به دقت دارند از این نوع عمق سنج ساعتی استفاده شود. از ویژگی های مثبت آن این است که مانند عمق سنج دیجیتال برای اندازه گیری نیاز به باتری ندارند.
عمق سنج های معمولی (ورنیه) از دیگر انواع عمق سنج ها هستند که با کمک یک مقیاس کشویی اندازه گیری عمق را انجام می دهند و معمولا برای اندازه گیری تا 30 سانتی متر تولید می شوند. عمق سنج های ورنیه دارای دقت مناسب و قیمت پایین تری نسبت به دو نوع قبلی عمق سنج هستند، که از این جهت پر استفاده اند.
صرف نظر از نوع عمق سنج مورد استفاده، همه آنها بر اساس یک اصل کار می کنند. عمق سنج فاصله بین بالای یک سطح و پایین یک سوراخ یا شکاف را اندازه گیری می کند. برای استفاده از عمق سنج، کاربر پایه (فک) عمق سنج را روی سطحی که قرار است اندازه گیری شود قرار می دهد و سپس گیج عمق سنج را تا زمانی که به پایین سوراخ یا شکاف برخورد کند، پایین می آورد؛ بعد از اینکه گیج به انتهای شکاف برخورد کرد در نهایت کاربر اندازه عمق بدست آمده را می تواند بخواند. این اندازه در واحدهای مختلفی مانند میلی متر، سانتی متر و اینج قابل نمایش می باشد.
به طور خلاصه، عمق سنج ها ابزاری مفید در اندازه گیری عمق در صنایع مختلف هستند. آنها برای اندازه گیری عمق سوراخ ها و شکاف ها در سطح های مختلف استفاده می شوند و ابزار مهمی در این نوع اندازه گیری محسوب می شوند. انواع مختلفی از عمق سنج ها از جمله عمق سنج دیجیتال، ساعتی و معمولی موجود است. هر نوع مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند که نوع آن را می توانید بسته به نیاز خودتان و موارد گفته انتخاب کنید.
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید عمق سنج و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای اندازه گیری ، صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.