گیره صنعتی از ابزارهای خیلی پرکاربرد در صنعت است و انواع مختلفی دارد. انواع گیره ها در حکم دستیار برای ما هستند؛ یعنی گیره همانند یک دستیار، قطعه مورد نظر را برای ما نگه می دارد تا ما کار مورد نظر را روی آن انجام دهیم. در ادامه به انواع گیره های صنعتی و کارگاهی و کاربردهای هر یک می پردازیم.
گیره ها انواع مختلف داشته و کاربردهای مختلفی دارند؛ اما منظور ما در این مطلب، گیره های صنعتی و کارگاهی هستند که برای نگهداری قطعات به کار می روند و پس از اتمام کار از روی قطعه باز می شوند. خیلی مهم است که گیره مورد نظر باکیفیت باشد تا بتواند امنیت لازم را برای قطعه مورد نظر و همچنین خود شخص به هنگام کار فراهم کند.
در صورتی که گیره مورد نظر نتواند قطعه مورد نظر را به خوبی روی میز کار نگهدارد، ممکن است قطعه از روی میز روی پای فرد سقوط کند؛ چرا که برخی از قطعات، به دلیل شکل هندسی خاصی که دارند، نمی توانند روی میز کار به صورت صاف بایستند.
گیره ها با توجه به نوع و کاربردی که دارند، از ویژگی های منحصر به فردی برخوردارند. اما همگی آنها در برخی ویژگی ها مشترک اند: گیره ها برای اینکه بتوانند از قطعه مورد نظر به خوبی نگهداری کنند، باید بدنه آنها از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد. مقاومت بالای آنها می تواند علاوه بر اینکه قطعه را محکم در موقعیت خود نگه می دارد، فشار و آسیبی را نیز متوجه قطعه مورد نظر نکند. از ویژگی های بارز گیره ها، سهولت باز و بسته شدن آنهاست. علاوه بر این باید از اندازه و ابعاد مناسبی برخوردار باشد.
به صورت کلی گیره ها در دو نوع رومیزی و ایستاده وجود دارند که هر کدام نیز انواع مختلفی دارند. در ادامه به برخی از گیره های صنعتی اشاره می کنیم:
دارای یک فک ثابت و یک فک متغیر است و بسیار پرکابرد است. این گیره با نام گیره موازی نیز شناخته می شود؛ چرا که فک های آن به موازات یکدیگر قرار گرفته اند. برای اینکه در برابر لیز خوردن مقاوم باشد، سطح فک آنها به شکل آجدار ساخته می شود. زمانیکه دسته چرخانده می شود، فک ها از هم جدا شده و می توان قطعه را بین آنها قرار داد.
برای باز کردن قطعه نیز باید دسته فک ها در جهت مخالف چرخانده شود. گیره های رومیزی را می توان توسط پیچ و مهره بر روی سطوح مختلف و از جمله میز کار به صورت ثابت وصل کرده و قطعات مختلف را به آن وصل کرد.
در بخش انتهایی خیلی از گیره های رومیزی، مجهز به چدن سندان است. برای اینکه این نوع گیره از مقاومت کافی در برابر انواع ضربات برخوردار باشد، از جنس چدن ساخته می شود. ناگفته نماند که انواع مختلف گیره های رومیزی در برابر انواع ضربه و فشار حساس هستند و نباید از آنها در کارهای چکش کاری و خم کاری سنگین استفاده شود.
این گیره از نظر اندازه، جنس و نوع کاربرد در انواع زیر موجود است:
نوعی از گیره رومیزی است که از مقاومت بالایی در برابر انواع فشارها و نیروی های ضربه ای برخوردار است و از آن برای انجام کارهایی مثل چکش کاری، آهنگری و ... استفاده می شود. برای ساخت این نوع گیره از نوعی فولاد مرغوب استفاده می شود.
این نوع گیره را می توان هم روی میز و هم روی دیوار نصب کرد. فک های متحرک این آن به صورت شعاعی حرکت می کنند و به صورت موازی از هم قرار می گیرند و می توانند تا بازه 100 الی 200 میلی لیتر باز شوند. اجزای مختلف گیره آهنگری عبارت است از:
این گیره به سطح مشخصی وصل نمی شود و از پایه های بلند با قابلیت تنظیم ارتفاع تشکیل شده است. این گیره روی زمین قرار می گیرد و می توان قطعه مورد نظر را روی آن سوار کرده و محکم کرد. از این نوع گیره معمولا در صنعت خودروسازی استفاده می شود و قادر به تحمل وزن های مختلف است. از ویژگی های مثبت آن می توان به مقاومت بسیار بالا ، تحمل قطعاتی با وزن های مختلف و قفل اطمینان اشاره کرد.
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید گیره صنعتی و کارگاهی و بزرگترین مرکز خرید ابزار های صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.