فرز فرم یکی از ابزارهای بسیار پر استفاده و کاربردی در تراشکاری به وسیله دستگاه CNC است که از آن برای بار برداری و براده برداری استفاده می شود.برای آشنایی بیشتر با فرز فرم به ادامه مطلب مراجعه کنید. صنعت تراشکاری جزو صنایع بسیار مهم در بین دیگر صنایع است. دلیل این اهمیت ، وابستگی مستقیم و غیر مستقیم دیگر صنایع به صنعت تراشکاری می باشد.
در تراشکاری با استفاده از ابزارهای مختلف عمل براده برداری از روی قطعه خام انجام می شود تا محصول و قطعه مورد نظر ساخته شود. به همین دلیل با استفاده از تراشکاری می توان قطعات مختلفی با شکل دلخواه تولید کرد.
فرز کاری بخش بسیار مهمی در تراشکاری است که در آن دستگاه اصلی دستگاه فرز یا دستگاه فرز CNC می باشد. در دستگاه فرز ، وظیفه براده برداری یا بار برداری از روی قطعه بر عهده قطعاتی به نام فرز تراشکاری می باشد که دارای تنوع بسیار بالایی از نظر شکل ظاهری ، اندازه و متریال ساخت می باشد.
فرز به طور کلی دارای سه بخش اصلی یعنی ، دنباله ، بدنه و شیارهای قسمت نوک برای براده برداری می باشد که در محصولات مختلف می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد. به طور کلی روی بدنه فرز فرم تعداد زیادی دندانه می باشد که به وسیله ی آن ها براده برداری انجام می شود.
فرز فرم یکی از انواع آن است که خود دارای تنوع بالایی از مدل است که از آن ها برای فرم دهی یا شکل دهی به قطعات خام استفاده می شود. تفاوت اصلی بین فرز فرم های مختلف در نوع شکل فیزیکی آن ها می باشد که هر یک برای فرم دهی با اشکال مختلف استفاده می شود.
از انواع مختلف فرز فرم می توان به موراد زیر اشاره کرد:
فرز فرم استوانه ای یکی از انواع فرز فرم است که به دلیل شکل و ساختار فیزیکی آن به این نام شناخته می شود. فرز فرم استوانه ای دارای ساختاری استوانه ای شکل بوده و قطر قسمت نوک و انتهای فرز هم اندازه می باشد. از فرز فرم استوانه ای معمولا برای براده برداری با قسمت نوک فرز و قسمت کناری فرز استفاده می شود.
فرز فرم مخروطی یا فرز مخروطی همان طور که از نام آن مشخص می باشد دارای ساختاری مخروطی شکل است و قسمت نوک آن باریک از قسمت انتهایی آن می باشد. از فرز فرم مخروطی نیز می توان برای براده برداری با قسمت نوک و قسمت کناری فرز استفاده کرد.
فرز فرم کروی یکی از انواع فرز فرم است که به دلیل شکل فیزیکی قسمت براده بردار آن به این نام شناخته می شود. فرز فرم کروی دارای ساختاری قوس دار (کروی شکل) بوده که از آن برای براده برداری با قوس استفاده می شود.
برای براده برداری با فرز فرم کروی می توان از قسمت نوک فرز یا کناره فرز استفاده کرد.
از دیگر انواع فرز فرم می توان به فرز فرم تی اشاره کرد که به دلیل داشتن ساختاری T شکل به این نام شناخته می شود. قسمت کارگیر (بارده بردار) در این نوع فرز به صورت استوانه ای با طول بسیار کوتا است. از فرز فرم تی می توان برای براده برداری از قسمت کناری فرز استفاده کرد.
از فرز فرم استوانه ای تی معمولا برای ایجاد شیار استفاده می شود.
برای ساخت فرز فرم معمولا از متریال های سخت مثل فولاد یا آلیاژهای فولاد مثل HSS و HSS-E استفاده می شود تا سختی فرز بیشینه باشد و بتواند از روی متریال های سخت مثل فلزات یا چوب براده برداری کند. از این رو فرز فرم HSS و فرز فرم HSS-E جزو فرزهای بسیار پر طرفدار می باشد.
فرز فرم دارای قسمتی تحت انواع دنباله است که به وسیله ی آن فرز فرم به دستگاه فرز متصل می شود. ابعاد فرز فرم معمولا بین 3 تا 5 میلی متر می باشد. فرز فرم همانند طور که گفته شد با اشکال مختلف و ابعاد متفاوت ساخته می شود که بسته به حجم براده برداری و نوع براده برداری باید انتخاب و خریداری شود.
امروزه فرز فرم توسط شرکت های داخلی و خارجی مختلف و با کیفیت های متفاوت تولید می شود که این تفاوت در کیفیت باعث ایجاد اختلاف قیمت فرز فرم می شود.
در هنگام خرید فرز فرم باید به موارد زیر دقت کرد تا محصول خریداری شده کارایی لازم را داشته باشد:
فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید فرز فرم و بزرگترین مرکز خرید ابزار های صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.