خرید پالت پلاستیکی
مرتب سازی :

چکش

مشاهده قیمت و خرید آنلاین انواع مدل چکش و تیشه اندازه های مختلف

ارسال رایگان

مشاهده بیشتر
سری چکش فیبری 40 هورس

سری چکش فیبری 40 هورس

  • 35,000 تومان
سری چکش فیبری 35 هورس

سری چکش فیبری 35 هورس

  • 18,200 تومان
چکش فیبری 40 هورس HORSE

چکش فیبری 40 هورس HORSE

  • 150,000 تومان
چکش فیبری 30 هورس HORSE

چکش فیبری 30 هورس HORSE

  • 110,400 تومان

برای انجام اغلب کارهای روزمره نیاز به ابزار می باشد. ابزارها به طور کلی به دو دسته ابزار عمومی و ابزار تخصصی تقسیم بندی می شوند. ابزار عمومی به ابزاری گفته می شود که کاربرد خانگی، کارگاهی و حتی صنعتی دارند.

این ابزار خود به دسته ها و گونه های بسیار زیادی تقسیم بندی می شوند. یکی از کاربردی ترین و عمومی ترین ابزار که در هر مکانی مورد استفاده قرار می گیرد، ابزار کوبشی است. این ابزار برای ضربه زدن بر روی شی یا جسمی و یا شکستن آن جسم مورد استفاده قرار می گیرد. متداول ترین ابزار کوبشی، چکش نام دارد.

چکش چیست؟

چکش و پتک از دیرباز ابزاری بسیار کاربردی بوده و یکی از قدیمی ترین و کهن ترین ابزار شناخته شده به شمار می رود. چکش ها در انواع و اقسام گوناگونی تولید می شوند. چکش از متریال و اشکال مختلفی ساخته می شود و هر کدام کاربردی خاص دارند.

اما پر استفاده ترین کاربرد چکش، کوبشی بودن آن است. به طور کلی استفاده از چکش برای کوبیدن میخ، ضربه زدن به انواع قلم، آهنگری فلزات، همچنین شکستن اجسام مختلف و کاربردهای دیگر بوده است. چکش از دو قسمت اصلی به نام های دسته و وزنه یا مضربه تشکیل می شود. مضربه در واقع همان سر چکش محسوب می شود.

هر کدام از قسمت های چکش از متریال مختلفی ساخته شده اند. سر چکش‌ها معمولأ از فلزهایی همچون فولاد، برنج، برنز، تیتانیوم و یا از چوب، پلاستیک، کائوچو یا چرم ساخته می شود. دسته چکش از جنس چوب، فایبرگلاس، پلاستیک یا فلز است. چکش ‌های تیتانیومی با وجود اینکه حتی از مدل فولادی هم قدرت بالاتری دارند اما سبک تر از آن ها بوده ولی قیمت بالاتری خواهند داشت.

 البته چکش هایی نیز وجود دارند که از ساختار یک تکه همچون فلز، پلاستیک و چوب تولید می شوند. چکش یک تکه، احتمال جدا شدن سر چکش از دسته آن غیر ممکن است.

ماهیت چکش

ماهیت اصلی چکش ضربه زدن است و شدت ضربه زدن بستگی به کاری که ما می خواهیم انجام دهیم دارد. چکش های دستی به صورت عموم وجود دارند اما گونه دیگری که چکش برقی نام دارند موجود می باشند که در پروژه های صنعتی کاربرد دارند که طریقه استفاده از آن ها دقیقأ مشابه چکش دستی است. چکش های برقی نیاز به نیروی بسیار زیادی برای وارد کردن ضربه دارند که از عهده انسان برنمی آید.

چکش به دلیل استفاده از متریال های مختلف در ساختارشان دارای وزن های متنوعی هستند. همچنین به دلیل کاربردهای گوناگون در اشکال گوناگونی ساخته می شوند. دسته چکش و سر چکش هر کدام به صورت جداگانه می توانند از ظاهری متفاوت برخوردار بوده و دارای ضخامت و قوس های مختلفی باشند.

در اغلب چکش ها برای اینکه ضربه کمتری به دست وارد شود و با هر ضربه لرزش زیادی به دست وارد نشود و از دست لیز نخورد روی دسته چکش یک تکه را با یک پوشش لاستیکی یا کائوچویی می پوشانند.

انواع چکش

همان طور که در بالا بدان اشاره شد چکش ها در دسته های مختلفی قرار می گیرند، از جمله :

چکش آهنگری

این نوع چکش مخصوص آهن و با مقاومت بالا طراحی شده است. تا از آن برای کوبیدن، شکل دادن و خم کردن فلزات بیرون آمده از کوره استفاده شود.

چکش نجاری

این نوع چکش متداول ترین چکشی است که از آن برای کارهای عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. از قسمت پهن آن برای ضربه زدن و تخریب اجسام استفاده می شود. از قسمت سر چکش که به شکل پنجه جلوی چکش قرار دارد می توان به عنوان اهرم مورد استفاده قرار گیرد. داخل این قسمت شکافی وجود دارد که برای بیرون کشیدن میخ کاربردی است.

چکش آجر

از این نوع چکش علاوه بر استفاده عادی و عمومی، برای خرد کردن سنگ ها و مصالح استفاده می شود. قسمت نوک تیز آن برای شکستن سنگ ها کاربردی است.

چکش نرم

سری این نوع چکش از جنسی غیر فلزی همچون چوب و پلاستیک ساخته می شود. برای ضربه زدن بر روی اجسامی کاربرد دارد که نباید سطح آن ها صدمه ببیند.

چکش جوش زدا

از این نوع چکش به منظور پاک کردن پوسته ی به وجود آمده روی محل جوشکاری استفاده می شود.

چکش سرگرد

سری این نوع چکش از یک قسمت تخت و یک قسمت گرد تشکیل شده که از آن برای شکل دادن به فلزات، گرد کردن لبه های پین های فلزی، اتصال دهنده ها و همین طور پرچ کاری استفاده می شود.

چکش برق کاری

این نوع چکش، بسیار شبیه چکش نجاری بوده با این تفاوت که فقط زاویه قسمت جلویی آن فرق داشته و دسته آن از فایبرگلاس ساخته می شود که جذب کننده ضربه و عایق برق است.

چکش مسی و چرم

سری این نوع چکش با جنس مس یا چرم پوشانده شده است. برای ضربه زدن به فلزاتی استفاده می شود که رد ضربه روی سطح آن باقی نماند.

چکش پونز

از این نوع چکش به منظور ضربه زدن بر روی میخ هایی که سایز کوچکی دارند و همین طور بر روی پونز مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب یکی از دو سر آن آهنربایی بوده و یک دهانه دارد که میخ داخل آن جایگذاری می شود تا بتوان به راحتی میخ را کوبید.

چکش زمین شناسی

این نوع چکش دارای یک سر تیز شبیه میخ و سر دیگر آن پهن است که برای ضربه زدن و شکستن سنگ ها استفاده می شود. در واقع می توان گفت این ابزار نوعی کلنگ در ابعاد کوچک به حساب می آید که علاه بر زمین شناسان که برای نمونه برداری و کارهای علمی از آن استفاده می کنند، برای شکستن قطعات سنگ هم کاربرد دارد.

چکش آلومینیومی

از این نوع چکش به منظور ضربه زدن بر روی سطوحی مورد استفاده قرار می گیرد، بدون اینکه آن سطح تغییر شکل دهد.

فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید چکش و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.

مشاهده بیشتر
دسته بندی ها

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید

whatsapp