خرید پالت پلاستیکی
مرتب سازی :

گریس 

مشاهده قیمت و خرید آنلاین انواع گریس صنعتی و گریس نسوز

ارسال رایگان

مشاهده بیشتر

می توان گفت گریس نوعی روغن جامد یا نیمه جامد است که برای روانکاری ابزارآلات در صنایع و یا برخی وسایل خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. گریس پایه صابونی داشته و از ترکیبات نفتی تشکیل شده است. تولید گریس قدمت طولانی دارد. در زمان مصر باستان از ترکیب چربی، روغن صمغ، نوعی اسید چرب و قلیایی مانند آهک گریس را می ساختند. این مواد با آب مخلوط می شدند و گریس را به وجود می آوردند.

فرایند ساخت گریس در گذشته با دست انجام می گرفت اما با پیشرفت علم و فناوری از ترکیبات بهتری برای تولید گریس استفاده کردند. بعد از گذشت زمان زیاد گریس ها را با استفاده از ترکیبات کلسیمی و چربی های جانوری ساختند. با وجود این که گریس های ساخته شده توسط دستگاه ها نرم، مقاوم در برابر آب و کارآمد بودند اما باز هم بشر در ترکیبات آن تغییراتی به وجود آورد تا گریس های امروزی را تولید کند.

گریس های امروزی از روغن های معدنی که یکی از مشتقات نفت است، ساخته می شوند. این گریس ها شامل سه عنصر اصلی روغن، غلیظ کننده و افزودنی ها می شوند. گریس های امروزی مقاومت زیادی در برابر گرما و حرارت بالا داشته و در صنعت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

آلومینیوم، لیتیوم، پلی اوره، خاک رس، کلسیم و سدیم از دیگر ترکیبات مورد استفاده برای تولید گریس هستند. گریس ها بر پایه فلز یا همان صابون فلزی ساخته می شوند و می توانند از اکسیداسیون یا زنگ زدگی ابزار آلات و وسایل فلزی جلوگیری کرده و اصطکاک را کاهش می دهند. گریس ها با دوام و ماندگاری بالایی که دارند، می توانند از قطعات فلزی مراقبت کرده و طول عمر آن ها را نیز افزایش دهند.

انواع گریس ها

تا اینجا متوجه شدید که گریس ها ماده ای جامد یا نیمه جامد هستند که از ترکیبات و مشتقات نفتی ساخته می شوند. گریس ها با توجه به مواد اولیه موجود در آن ها و نوع کاربردی که دارند، شامل انواع مختلفی می شوند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

گریس لیتیومی

گریس لیتیومی، همان گریسی است که اغلب افراد با آن آشنایی دارند و بیشتر برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. البته از این نوع گریس در صنایعی مانند فولاد، راه آهن، اتومبیل، هواپیما و ماشین آلات سنگین نیز استفاده می کنند. به عنوان مثال در صنایع ماشین سازی از گریس لیتیوم برای روان کردن بلبرینگ و شاسی استفاده می شود.

از مواد اصلی که در تولید گریس لیتیومی به کار رفته است، می توان به هیدروکسید لیتیوم اشاره کرد که که در ترکیبات گریس به عنوان آب عمل می کند. این ماده مقاومت بالایی در برابر حرارت کم یا زیاد داشته و در واقع محدوده دمایی گسترده ای دارد. این نوع از گریس محبوبترین و پرمصرف ترین نوع گریس بوده و موارد مصرف زیادی دارد.

گریس نسوز:

گریس نسوز یا گریس دمای بالا یا گریس حرارت بالا، گریسی است که در آن از مواد افزودنی مخصوصی استفاده می شود تا خاصیت نسوز بودن را به دست بیاورد. به عبارت دیگر 85 درصد گریس نسوز شامل همان مواد روغن پایه گریس است و حدود 10 تا 15 درصد مابقی مواد افزودنی این نوع از گریس هستند.

 روغن های پایه ای که در تولید گریس نسوز مورد استفاده قرار می گیرند ویسکوزیته بالایی دارند و از مقاومت زیادی در برابر گرما و حرارت برخوردار هستند. اگر دمای کاری بلبرینگ ها زیاد شود، گریس های نسوز اکسید نمی شوند و کارایی خود را حفظ می کنند. مانند گریس لیتیوم، گریس نسوز نیز از اکسید شدن و زنگ زدن قطعات فلزی جلوگیری کرده و عمر آن ها را افزایش می دهد.

گریس صنایع سیمان:

نام دیگر این گریس، گریس چرخ دنده می باشد که در صنایع سیمان استفاده شده و در واقع نوعی آلومینیوم کمپلکس محسوب می شوند. گریس صنایع سیمان از مقاومت بالایی هم در برابر گرما و حرارت و هم در برابر آب دارند و می توان آن ها را بر روی سطوح اسپری کرد. از این نوع گریس در صنایع سیمانی استفاده می شود.

کاربرد گریس ها

کاربردی که گریس ها دارند، مانند کاری است که روغن ها انجام می دهند. روانکاری کردن قطعاتی که بر روی هم قرار می گیرند از جمله اولین کاربرد های گریس است. با این حال دلیل این که از گریس به جای روغن استفاده می کنیم این است که در برخی از قطعات روغن بر روی قطعه باقی نمی ماند. یعنی در صورت حرکت و یا جابجایی قطعه ،روغن از روی قطعه می ریزد و به مرور دوباره قطعه خشک می شود. در این مواقع می توانیم از گریس ها استفاده کنیم.

از طرفی در مواردی که قطعات فلزی با آب در ارتباط هستند، ممکن است بعد از مدت کوتاهی روغن ها توسط آب شستشو داده شوند و از بین بروند. اما گریس ها مقاومت بالایی در برابر آب و شستشو دارند و به همین راحتی پاک نمی شوند. مورد دیگر از موارد استفاده گریس بر روی قطعاتی است که دمای بالایی را تجربه می کنند.

همانطور که می دانید گریس ها در برابر حرارت بالا و یا حتی حرارت پایین مقاومت می کنند. حرارت بالا باعث خشک شدن و از بین رفتن گریس و همچنین حرارت پایین باعث یخ زدن گریس بر روی قطعات فلزی نخواهد شد. علاوه بر روانکاری می توان از گریس برای جلوگیری از زنگ زدگی قطعات فلزی نیز استفاده کرد. مثلا زمانی که قرار است ماشین هایی را برای مدت طولانی بدون استفاده نگهداری کنیم، می توان با گریس کاری آن ها از اکسید شدن آن ها جلوگیری کرد.

از طرفی چون گریس ها جامد و نیمه جامد هستند، می توان از آن ها در صنایعی مانند کشتی سازی و غیره استفاده کرد تا از نشت و یا نفوذ آب نیز جلوگیری کرد. زمانی که بخواهید موتور ها و یا وسایلی را روانکاری کنید که دسترسی به برخی از قطعات آسان نیست، می توان از گریس ها استفاده کرد. چون آن ها برای مدتی طولانی بر روی قطعات فلزی می مانند و نیاز به روانکاری دوباره را کمتر خواهند کرد. با استفاده مناسب و به جا از انواع مختلف گریس ها دیگر نیاز به روغن کاری و روانکاری های مداوم و بازبینی مرتب دستگاه ها نخواهید داشت.

خرید اینترنتی گریس از ابزار ماتریس

فروشگاه ابزار ماتریس مرجع تخصصی خرید گریس و بزرگترین مرکز خرید ابزارهای صنعتی و تخصصی میباشد. برای یافتن و خرید اینترنتی محصول مورد نظرتان از باکس جستجو استفاده نمایید.

مشاهده بیشتر
فیلتر ها
فقط نمایش کالاهای موجود
از تا

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید

whatsapp